lichtbaken
Regine Claeys
Welkom Team Locatie Dringend hulp nodig? Contact

Regine Claeys, coördinator Lichtbaken

Regine Claeys

Opleiding

In 1991 studeerde ik af als klinisch psychologe aan de UGent.

Ervaring

Ik werkte meer dan 15 jaar in de ambulante geestelijke gezondheidszorg (Beschut wonen, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Largo Roeselare) als psychotherapeute voor volwassenen met psychische moeilijkheden. Elke cliëntenbegeleiding ervaar ik als een persoonlijke ontmoeting waarbij ik samen met de cliënt systematisch onderzoek wat er aan de hand is, waar de opening ligt om vooruit te geraken.
Na enkele jaren was ik ook coach van het team, groeide ik door naar meer leidinggevende opdrachten. Ik was een actieve teamspeler in het zorglandschap en werkte mee aan de uitbouw van zorgnetwerken.
Van 2009 tot 2015 was ik docent aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) binnen de opleiding Professionele Bachelors Toegepaste Psychologie.
Vanuit de goesting om cliënten te begeleiden, startte ik begin 2014 mijn privépraktijk Lichtbaken. 
Geboeid door de herstelbeweging in de geestelijke gezondheidszorg werkte ik in 2015 mee aan de opstart van het nieuwe psychosociale revalidatiecentrum TOV in Rumbeke.

Van maart 2016 tot september 2017 werkte ik als eerstelijnspsycholoog in het Huisartsenhuis voor de regio Midden-West-Vlaanderen.
Van 2016 tot 2018 was ik gastdocent bij Vives.

Permanente vorming

Ik volgde een therapeutische opleiding aan het Korzybski-instituut. Zo integreerde ik het oplossingsgerichte cognitieve en systemische denkkader in mijn werkwijze. Daarnaast volgde ik verdiepende opleidingen als leidinggevende en als klinisch psychologe.
Vanuit een houding van levenslang leren, streef ik ernaar om up-to-date te zijn door studiedagen te volgen, me te verdiepen in vakliteratuur enz.

Sterke kant en specialisatie

Begeleiden van processen en projectmatig werken, coachen van mensen en teams.

Netwerk en beroepserkenning

- Lid Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen en Belgische Federatie Psychologen
- Lid van de Vlaamse Vereniging van Oplossingsgerichte Deskundigen (VVDO)
- Bestuurslid Psychologenkring Roeselare-Tielt

Erkenningsnummer psychologencommissie 682106119
Visumnummer 264602
Ondernemingsnummer 0534.901.748